Resa till Korfu

Resa till Korfu

Ingen anledning att sitta och klia dig i huvudet för att få reda på hur du snabbast möjligast kommer till Korfu. Hit går det ofta flyg och charter eftersom Korfu är en mycket populär charterdestination. Du kan dessutom hitta en relativt billig biljett och uppleva mycket på plats för resten av pengarna.

Utöver flygtrafiken kan du även ta båtar från Grekland och Italien. Detta ska inte behandlas på något djupgående sätt, men är ändå värt att nämna om du kanske är i Sydeuropa och helt plötsligt får ett infall och skulle vilja åka till Korfu några dagar. Men låt oss nu påbörja vår guide i hur du tar dig till paradisön Korfu.

Flyg till Korfu

Till Korfu kan du flyga till flygplatsen Ioannis Kapodistrias (CFU) – antingen med charter eller reguljärt. Det råder ingen tvekan om att det främst går charterplan arrangerade av researrangörer hit. Apollo, Ving och Tui anordnar direktresor från både Stockholm och några andra städer i Sverige, såsom Göteborg och Malmö. Det arrangeras även charterresor från Köpenhamn. Tui har också kryssningar till Korfu som även innefattar andra pärlor i Medelhavet om detta skulle vara något att ta i anspråk. Då stannar du inte bara till i Korfu utan får uppleva många platser från båten.

Om charter inte är aktuellt av en eller annan anledning, så kan du ta Norwegians direktflyg från Stockholm-Arlanda till Korfu flygplats. Resan tar ca 3 timmar och 15 minuter. Även andra flygbolag trafikerar flygplatsen, men då måste du ta ett anslutande flyg om du flyger med andra bolag än Norwegian – exempelvis LuftHansa och British Airways.

Transfer – ett litet tips i förbifarten

Om du bokat en resa via en charterarrangör brukar dessa även ordna med flygplatstransfer eller egna hyrda bussar som tar dig till hotellet. Annars tar du bussarna in till Korfu stad vid hållplatsen som ligger precis utanför ankomsthallen, alternativt till några av de andra orterna på ön.

Att välja charter eller reguljärflyg

Ofta är flygmetodvalet en fråga om kostnader men också om ni är en barnfamilj eller ett gäng vänner, alternativt ett par. Korfu har rykte om sig att skapa många trevliga barndomsminnen, eftersom det finns så oändligt mycket att göra och se här som även lämpar sig för de små. Detta gör att de flesta faktiskt väljer just att ta en all-inclusive charterresa till Korfu, dels på grund av de många arrangerade utflykterna och dels av kostnadsfördelar, medan reguljärflygen ofta är mer populärt till andra öar, vars namn är ett helt annat kapitel för sig.

Inrikesflyg

Greklands nationella flygbolag, Aegean Airlines, flyger regelbundet från grekiska städer som Aten till Korfu och andra öar. Detta är ett tips om du snabbt vill ta dig till eller från den grekiska huvudstaden till Korfu och slå storstadsshopping och solbadande i en smäll.

Ta färjan om du vistas på Greklands fastland…

Skulle du vara på resande fot i Grekland och fastlandet och vill ta dig vidare till Korfu, går det dagliga båtturer från Igoumenitsa. Resan tar inte ens 2 timmar och skulle du således vilja se Korfu för en dag eller två och sedan åka tillbaka, så går det utmärkt.

…eller om du vill åka från Italien

Som en parentes tål det även att nämnas att det går färjetrafik från italienska Brindisi till Korfu, flera gånger i veckan. Avståndet är dock en aning längre än från Grekland. Rederierna som trafikerar rutten heter European Seaways eller Red Star Ferries.