Korfus 5 bästa stränder

Korfus 5 bästa stränder

Hela Korfus kustband är täckt av fina stränder. I den nordliga och den västra delen är det främst sandstränder med mjuk och finkornig sand som gäller, medan den östliga delen främst erbjuder stränder med klappersten. Den gemensamma nämnaren är att alla stränder är drömlika. Här följer en liten 5-i-topplista på Korfus badpärlor.

Canal d’Amour ger dig evig kärlek

På norra Korfu ligger två stränder, varav den ena heter Sidari och den andra Canal d’Amour. Canal d’Amour är egentligen franska och betyder Kärlekskanalen. Namnet har uppkommit då det sägs ge evig kärlek om man simmar tillsammans med sin kärlek genom den naturliga kanal som bildats genom ett naturfenomen. Att stranden förknippas med kärlek är heller inte konstigt, eftersom den är mycket vacker och karg på ett charmigt sätt. Vid sidan om stranden finns en hög klippa som ger en storslagen utsikt. Ännu mer romantik för de kärlekskranka!

korfu Canal D amour - Korfus 5 bästa stränder
Canal D’amour

Yaliskari – fridfullhet så långt ögat kan nå

På västkusten ligger en liten men oerhört söt strand som skänker lite skugga av de omgivande pinjeträden. Doften är underbar och det är relativt folktomt här. Stranden har dessutom bara en liten taverna att äta på. På var sin sida av Yaliskari sandstrand reser sig klippor som många människor tycker om att klättra på.

Dykarvänliga Ermones

Stranden som är ett mecka för dykare, heter Ermones och ligger drygt 2 mil väster om Korfu stad. Ermones består av både sand och klappersten och små grottor som lockar till sig snorklare och dykare. Det turkosblå vattnet är extremt klart här, vilket underlättar dykningen än mer. Stranden är inte den enda – runt omkring kan du hitta små avskilda vikar att bada näck på.

Paleokastritsa – en strand med många valmöjligheter

Vi beger oss nu mot en lite större strand på västkusten som ligger vid en by, kallad Paleokastritsa. Stranden har fått samma namn. Paleokastritsa är stor och har tre bukter, som bäddar för olika aktiviteter. Det finns även grottor att snorkla i. Den största stranden/bukten av dem alla är ett trevligt tillhåll för barnfamiljer, medan de andra två lämpar sig för par. Restauranger finns det många av på Paleokastritsa, möjligheter till vattensporter likaså. På höjden ovanför ligger ett gammalt kloster att besöka efter solandet. Masar du dig upp här bjuds du på en fin utsikt som täcker både land och hav.

En ännu större fördel är att det finns två andra närliggande stränder där man får vara något sånär ifred. Hit går det taxibåtar från hamnen i byn.

Kavos Beach – bästa stranden för småbarnsfamiljer

Från Korfu stad går det lätt att åka buss till Kavos Beach som bara ligger 5 mil söderöver. Den 3 km långa sandstranden är mycket långgrund och har därför blivit en av de mest populära stränderna på ön. Framför allt har den hamnat i blickfånget för småbarnsfamiljer. Kavos Beach har alla faciliteter du kan räkna upp – tavernor, caféer, uthyrning av parasoller och solsängar, chans till vattensport och snorkling. Förvisso kan den bli lite exploaterad under högsäsong, och vill man vara för sig själv är det kanske inte det bästa alternativet. Men för en familj som vill ha alla bekvämligheter, är den ett måste.